Gem de prune

de dakris in Dulceata / Gem, 19 Aug 2012 | 4154 vizualizari

 

Pentru mine cel mai bun gem de prune e cel facut din prunele brumarii...

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune brumarii (fara samburi)
  • 2 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele le spalam, le scoatem samburii, le taiem in 4, le punem intr-o cratita incapatoare  si le acoperim cu zahar. Amestecam si le lasam de pe o zi pe alta la frigider pt a-si lasa zeama. Eu le-am lasat doar 3 ore caci isi lasasera suficient suc.

Punem cratita pe aragaz, la foc mediu, si lasam sa fiarba cca 2 ore, in functie de consistenta dorita. Punem gemul fierbinte in borcane, capsam, asezam borcanele cu capacul in jos, le acoperim cu prosoape de bucatarie si le mentinem asa pana la racirea completa, apoi le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune