Gem de prune

de Panacris in Dulceata / Gem, 30 Aug 2011 | 5135 vizualizari

 

Daca tot m-am apucat de treaba, ma tin de ea!!!

 

INGREDIENTE

  • Prune 3 kilograme
  • Zahăr 1 kilogram
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

 Prunele se spală, apoi se scot sâmburii. Se pun într-un vas cu fundul mai gros, eventual ceaun şi se presară zahărul peste ele. Se amestecă uşor, apoi se lasă să se odihnească cca. 2 ore. După ce s-au scurs cele două ore, se pune vasul pe foc mic. Când a început să clocotească se pune în cuptor la foc mic, cca. 3 ore. Se amestecă din când în când, să nu se prindă gemul de fundul cratiţei.

Gemul obţinut, se pune fierbinte în borcanele preîncălzite în cuptor. Apoi borcanele, se pun la "dunst cald", adică se învelesc în pături şi se lasă până a doua zi. Se depozitează în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

divainbucatarie 1

31.08.2011, 10:33

alinutzika 1

31.08.2011, 14:05

f buna

Panacris 1

31.08.2011, 14:15

Multumesc mult pentru aprecieri! Au fost ultimele zile de concediu si am rezolvat problema dulcegariilor!!! Urmeaza partea de muraturi, zacusca, ardeii la borcan, castraveti, gogosari, etc.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune