Gem de prune

de Rocsi in Dulceata / Gem, 4 Sep 2010 | 7899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 kg si jumatate prune
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se aleg sa fie coapte, se spala bine si se indeparteaza coditele.
Se taie in doua si se inlatura samburii.
Se pun intr-o oala de tuci, un rand de prune unul de zahar, iar prune, iar zahar si tot asa pana terminati prunele si zaharul.
Le lasati asa sa stea cam 2-3 ore sau chiar peste noapte in frigider.

Dupa acest timp le puneti pe foc la fiert.

Fierbeti la foc potrivit si amestecati destul de des sa nu se prinda de oala.
O lasati pana se incheaga destul de bine.
Mai sper sfarsit, taiati lamaia felii subtiri, scoateti samburii si le puneti in oala cu gem.
Mai fierbeti putin si inchideti aragazul.
Borcanele le spalati cu apa fierbinte si le lasati la scurs.
Gemul fierbinte il puneti in borcane, inchideti ermetic capacele si lasati 10 min borcanele cu gura in jos apoi le intoarceti.
Le inveliti intr-o patura mai groasa asa fierbinti si le tineti asa pana a 2 a zi, apoi le puneti la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

07.09.2010, 11:28

mai si razi de mine ai capra..las k o s avezi tu..dak ma supar eu pe tine o sa te mai iubeasca nimeni..mersi nadina mersi mult..tu esti o draguta..asta fata se face rea..cand vine la mine e buna..dupa ce pleak e rea:

Julie 1

07.09.2010, 21:44

5furcu si de la mine! Tare harnicuta esti!

Rocsi 1

08.09.2010, 11:09

multumesc julie

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem din trei fructe (mere,pere si banane)