Gem de caise

de gaby_duceag in Dulceata / Gem, 12 Iul 2011 | 4712 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise (inainte de a curata samburii)
  • 800 gr zahar
  • 100 ml apa
  • zeama de la o jumatate lamaie (optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se spala bine caisele. Se curata de samburi. Se pun la fiert impreuna cu 100 ml apa .(ale mele nu erau bine coapte, asa le aleg mereu pentru ca-mi place acrisor; daca aveti caisele coapte bine incarcati sa vedeti daca lasa suficienta zeama sa aiba unde fierbe putin, daca nu , puneti apa)

Lasati la fiert pentru 10 -15 minute dupa care adaugati zaharul. Amestecati usor si lasati pe foc pana se topeste zaharul si obtinem suficienta zeama (asta dureaza undeva la 20-25 minute).

Preincalziti cuptorul, dati apoi la mic si introduceti cratita cu caisele(cautati un vas cu peretii inalti, daca fierbe, sa nu va stropeasca cuptorul :) )

Daca aveti o cratita buna, cu fund dublu, nici nu enevoie sa ii aveti grija.In caz contrar urmariti din cand in cand si amestecati cu o lingura de lemn pe fundul cratitei.

Lasati timp de 2 ore la cuptor. Adaugati zeama de lamaie . Eu nu am pus, era suficient de acrisor. Scoateti pe o farfurie , lasati sa se racoreasca si verificati consistenta. Daca va place, opriti focul, daca nu, o mai lasati. Eu am lasat-o 2 ore si 20 min. Am lasat sa se racoreasca si am pus-o in borcane.

Le capsam si le mai dam pt 10 minute la cuptor. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

mirela0911 1

13.07.2011, 23:18

ce culoare superba

mena29 1

14.07.2011, 08:26

Frumoasa prezentare!
Imi place mult si melodia interpretata de Savoy

mimmi 1

15.07.2011, 12:43

Bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni