Garnitura de ardei

de cocineraviajera in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2011 | 7738 vizualizari

 

O garnitura simplu de preparat este cea de ardei copti.
Tine de companie cu mare gust la fripturi, cartofi prajiti, ochiuri, ciuperci, etc.
Daca e mai scazuta, se poate servi si pe paine prajita ca si aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 ardei grasi,
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de ardei:

Ardeii se spala si se sterg bine cu hartie absorbanta.

Se ung cu ulei si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de aluminiu.

Se coc in cuptor la 200 grade C, pana sunt copti pe toate partile.

Cand sunt gata se scot intr-un vas, se presara putina sare deasupra si se acopera cu capac.

Cand s-au racit, se curata de coaja, cotor si samburi, fara a-i trece pe sub apa.

Zeama din vas care s-a scurs de la ardei se strecoara si se pastreaza.

Intr-o tigaie se undeste usturoiul taiat feliute, apoi se adauga ardeii rupti fasii.

Se amesteca cu usturoiul, se adauga zeama strecurata, sare si piper dupa gust

si se lasa sa mai scada, cca 10 minute.

Se serveste calda sau rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mille-feuille de legume