Galusti de aur

de Brindusa in Prajituri, 16 Oct 2011 | 5961 vizualizari

 

Este o prajitura mostenita de la bunica.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina pentru cozonac
  • 50 g unt, topit si racorit
  • 50 g zahar tos
  • 1 ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • Cca 130 ml lapte caldut
  • Un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • lingura rom
  • Gem de gutui (sau alt gem care iti place)
  • 100 g unt topit
  • 100 g nuci macinate + 50 g zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti de aur:

Intr-un castron de 2l, amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Lasa cateva minute. Se va forma o spuma.

Adauga oul si amesteca. Adauga untul, vanilia, romul si sarea. Amesteca.

Adauga faina si amesteca cu lingura 6-7 minute. Coca e prea moale ca sa fie amestecata cu mana.

Aduna toata coca de pe margini cu o spatula.

Acopera castronul cu folie de plastic. Lasa castronul la temperature camerei pana ce coca isi dubleaza volumul (cam o ora)

Scoate coca pe masa data cu faina. Presara faina peste coca. Intinde foaie de 1 cm grosime. Taie foaia in patrate cu latura de 5 cm. Pe fiecare patrat pune ½ lingurita de gem. 

Aduna marginile de coca, ca sa formezi o galusca. Repeta pana ce ai facut toate galustile.

Unge bine cu unt o tava termorezistenta (si o cratita e buna).Trece o galusca prin unt topit, apoi prin amestecul de nuci + zahar si pune-o in tava. Repeta cu celelalte galusti si pune-le unele langa altele, neinghesuite. Cand termini primul rand, incepe inca unul deasupra. In final toarna deasupra untul ramas si 2 linguri din nuci. Lasa la crescut jumatate de ora. In timpul asta incalzeste cuptorul la 190C. Coace timp de 30- 40 minute, la 180 C.

Scoate tava din cuptor si lasa galustile sa se raceasca putin. Mananca-le caldute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti de aur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza dulce si ananas