Galuste pe pat de capsuni

de diana_k in Prajituri, 21 Ian 2013 | 5749 vizualizari

 

Un desert foarte delicios, galuste din aluat dospit pe jeleu de capsuni
merg foarte bine si cu fructe de padure sau zmeura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • 80g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml. lapte cald
  • 50g drojdie proaspătă
  • 2 galbenusuri de ou
  • 50g untmoale
  • Pentru jeleu:
  • 500g capsuni
  • 150g zahar
  • 2 lingurite amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste pe pat de capsuni:

Se pregateste jeleul: capsunile se amesteca cu zaharul si se pun pe foc. Cand incepe sa fiarba se da deoparte, se paseaza putin capsunile, se adauga amidonul dizolvat in putina apa. Se amesteca bine si se toarna jeleul obtinut in vasul pregatit pentru cuptor.

Pentru galuste se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Se lasa la dospit aproximativ 10 minute, pana isi mareste volumul.
Intr-un lighenus se cerne faina, se pune drojdia dospita, zaharul, praful de zare, galbenusurile de ou si untul moale. Se framanta un aluat si se lasa la crescut o ora.

Se imparte aluatul in 16 bile ( putin mai mari decat un ou) si se aseaza peste capsuni lasand distanta intre ele.

Se acopera cu folie de naylon si se lasa la crescut 30 de minute, se ung cu ou si se coc timp de 35-40 de minute la 180grade C. Se servesc galustele presarate cu zahar pudra alaturi de sosul de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste pe pat de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Cris2711 1

22.01.2013, 20:57

ce delicios arata

Sim0na 1

22.01.2013, 22:01

imi ploua in gura...

Miranda_Erika 1

04.02.2013, 21:35

felicitari !!!!!!!!!!!! abia astept sa vina sezonul capsunilor...arata super bine si sunt sigura ca gustul e pe masura !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni si frisca