Galuste de cartofi cu carne in sos de rosii si smantana

de daniastefania in Porc, 9 Aug 2015 | 6899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa de porc
  • 8 cartofi
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 150 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de cartofi cu carne in sos de rosii si smantana:

Curatam ceapa si o tocam marunt. Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Punem ceapa la calit in putin ulei. Adaugam carnea, mai calim putin. Adaugam pasta de tomate si 200 ml apa. Condimentam si lasam carnea sa fiarba la foc mediu.

Dupa ce au fiert cartofii, ii strecuram si ii facem piure. Apoi ii lasam la racit. Dupa ce s-au racit cartofii adaugam faina, oul si putina sare. Formam galustele ca niste mingiute, le dam prin putina faina si apoi le punem la fiert intr-o oala cu apa clocotita. Sunt fierte cand se ridica la suprafata. Le scoatem si le scurgem. Cand carnea e fiarta adaugam smantana. Lasam sa mai fiarba 5 minute, apoi adaugam galustele. Lasam sa mai dea un clocot, apoi stingem focul. Servim mancarea calda! Pofta sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de cartofi cu carne in sos de rosii si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci