Galuste cu struguri

de Corinuta in Dulciuri, 16 Sep 2010 | 6377 vizualizari

 

Din astea ai tot manca.......parca nu te mai saturi:)

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi, curatati si fierti
  • 3-4 linguri cu gris (cu varf)
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 500 g struguri mari
  • 125 g pesmet
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri zahar
  • zahar pudra
  • scortisoara macinata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu struguri:

Cartofii fierti se zdrobesc cu furculita, apoi se amesteca cu sarea, grisul, faina si oul pana devine un aluat lipicios. 

Strugurii se spala si se sterg cu un prosop. Se pune apa la fiert intr-o cratita mare. Cu mainile pudrate cu faina se formeaza galustele, se pun in mjlocul lor cate un bob de strugure, apoi se pun imediat la fiert.

Cand se ridica la suprafata apei inseamna ca sunt gata. Se scot cu o strecuratoare si se lasa la racit pe un platou. 

Intr-o tigaie se pune la prajit pesmetul in ulei pana capata culoarea bruna, apoi se amesteca cu zaharul si se ia de pe foc. Se tavalesc galustele prin pesmet, se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Corinuta 1

17.09.2010, 13:50

Postavaru,multumescstrugurii se comporta mai bine la fiert decat prunele ptr ca nu se inmoaie asa tare

Corinuta 1

17.09.2010, 14:13

Nadina, doi n-ajung nici pe-o masea!

elena1988 1

08.02.2011, 10:57

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de afine, ciocolata si blat de biscuiti