Găluşte cu sos de legume şi cârnaţi

de botcrina in Mancaruri cu carne, 17 Feb 2012 | 3619 vizualizari

 

Pot fi servite şi fără cârnaţi, doar cu legume.

 

INGREDIENTE

  • Găluştele
  • 3 ouă
  • 100 g făină
  • 50 g griş
  • 100 ml apă
  • puţină sare
  • 1 lingură ulei
  • Sosul
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă
  • roşii cherry în bulion (din propria cămară)
  • 4 linguri bulion
  • sare, piper după gust
  • 4 linguri ulei
  • cârnaţi pentru garnitură
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Găluşte cu sos de legume şi cârnaţi:

Într-o oală punem apă la fiert.

Între timp pregătim găluştele din ingredientele de mai sus.

Când clocoteşte apa începem să facem găluştele cu ajutorul unei linguri obişnuite de mâncat. Le fierbem circa 5 minute, după care le scoatem într-o strecurătoare şi lăsam puţin la scurs.

 Pentru sos răzuim morcovul şi pătrunjelul, tăiem ceapa cubuleţe mici, apoi le călim puţin în ulei. Adăugăm roşiile cherii şi bulionul, sarea şi piperul după gust.

Luăm oala de pe foc şi turnăm găluştele peste sos, după care amestecăm uşor pentru a nu le zdrobi.

Tăiem cârnaţii rondele şi-i prăjim puţin, apoi îi încorporăm în compoziţia cu găluşte.

Ornăm cu roşii cherii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Găluşte cu sos de legume şi cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de fazan cu legume si cus-cus