Galuste cu prune- gomboti, knedle

de Catalina L in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 6202 vizualizari

 

Gomboti, knedle, galuste cu prune ...In Ungaria, galustele cu prune poarta numele de gombóc sau knédli.
In alte tari, precum Austria, Slovenia, Cehia, Slovacia etc., pentru a numi galustele cu prune (sau cu alte umpluturi, chiar si cu carne) se folosesc diverse variatiuni ale cuvantului Knödel (knedl, knedle knedľa). 
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/galuste-cu-prune-gomboti-knedle.html

 

INGREDIENTE

pentru 12 galuste :

  • 500 g cartofi
  • o lingurita sare
  • 25 g unt
  • 100 g pesmet
  • 125 g zahar brun
  • o lingurita de pudra de scortisoara
  • 12 prune
  • un ou
  • o lingura ulei
  • 125 g faina sau cat cuprinde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune- gomboti, knedle:

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare.

Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu.

Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute.

Se transfera intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca.

Se spala prunele si se scot samburii.

Dupa ce  au fiert cartofii, se curata de coaja si se taie cuburi.

Se pun in bolul robotului si se amesteca pana se obtine un piure tare.

Se adauga putina sare, un ou, o lingura de ulei si faina cat cuprinde astfel incat sa iasa un aluat omogen si usor lipicios.

Se pune o oala cu apa la foc.

Cu mainile pline de faina se aplatizeaza o parte din aluat, se pune o pruna in mijloc.

Puneti o lingurita din compozitia pesmet - zahar rezervata in fiecare pruna.

Se impatureste aluatul in jurul prunei, formand o bila. 

Se procedeaza tot asa pana cand se termina aluatul.

In apa clocotita, se adauga galustele si se lasa sa fiarba.

Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata. 

Se scot din apa si se dau prin pesmet.

Se servesc caldute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune- gomboti, knedle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu caise