by mama
Se spala prunele, se taie pe jumatate si se scot samburii.
Se spala cartofii, se curata si se taie ca pentru piure. Se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se zdrobesc bine.
In piureul astfel format se adauga 2 oua, zaharul si o lingura de ulei.
Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Aluatul va fi putin mai lipicios.
Se pune intr-o oala apa la fiert, cu un praf de sare.
Pesmetul se pune in tigaie cu putin ulei sau unt si se perpeleste. Se amesteca ca sa nu se arda. Pesmetul astfel perpelit se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si zaharul vanilat.
Din aluat se formeaza bilute, pe masa bine infainata iar apoi se aplatizeaza in mana. Se pune o jumatate de pruna in mijloc si se inveleste in aluat. Se ruleaza in mana pana ia o forma rotunda.
Galustele astfel formate se baga cu o paleta in oala cu apa si se fierb la foc mic pana se ridica deasupra.
Se scot cu o paleta din oala si se tavalesc prin pesmetul cu zahar.
Este un pic de lucru, dar merita.
Pofta buna