Galuste cu prune

de Julie in Dulciuri, 10 Sep 2010 | 15228 vizualizari

 

O reteta cu miros de toamna...ce aminteste de bunica si de copilarie.
Galusti cu prune- pe la noi, gomboti- pe la altii...oricum le-ai spune, sunt mari , umflate, parfumate, umplute cu prune dulci ,minunate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g cartofi,
  • 150 g faina,
  • 3 linguri gris,
  • 1 lingura ulei,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura zahar
  • Pentru umplutura:
  • prune,
  • zahar cubic
  • Pentru finisare:
  • 300 g pesmet,
  • 3-4  linguri ulei,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 2 linguri zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata si se paseaza ,apoi se amesteca cu  gris, ulei, sare, zahar si faina. Pesmetul se rumeneste in ulei si se amesteca apoi cu zahar tos si scortisoara.

Prunele se spala si li se scot samburii avand grija sa ramana intregi. In locul samburelui se introduce un cub de zahar. Pontul asta il stiu de la Lia.  ;)

Din aluatul obtinut se formeaza galustele in mijlocul carora se pun prunele intregi. Pentru ca aluatul sa nu se lipeasca ,mainile se trec tot timpul prin faina.

Se pune un vas cu apa si un praf de sare  la fiert.  Cand aceasta da in clocot se adauga galustele si se fierb 10-15 minute ,pana ce se ridica la suprafata. Se scot din apa si se scurg bine, apoi se trec imediat prin amestecul de pesmet.

Migalos, dar ce gustos!  :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura acrisoara cu prune si bezea