A venit si randul galbiorilor sa se aseze frumos pe rafturile camarii.Acestea sunt ciupercile care noua ne plac cel mai mult.Din fericire ,se pare ca vremea este tocmai potrivita pentru ca sa avem foarte multi.
De data aceasta am pus o cantitate mai mica,pentru ca inca pretul este foarte "condimentat",dar sa speram ca daca vremea este la fel in continuare,recolta va fi bogata si pretul va mai scadea.
Am ales varianta de pastrare la borcan in saramura,pentru ca ne-au placut mai mult decat cei pastrati la congelator.
Galbiorii se curata si se spala,apoi se taie in bucati mai mici sau mai mari ,dupa preferinta fiecaruia.Se pune o oala cu apa si putina sare sa fiarba,apoi vom opari galbiorii.Se scot si se aseaza in borcanele curate,pregatite in acest sens.
Din cantitatea mentionata au iesit doar trei borcane.
Se fierbe apa cat sa se umple borcanele cu sare grunjoasa pentru muraturi(neaparat sa fie acest fel de sare).Este nevoie de sare cat sa fie mai sarat decat se poate manca ,dar nici nu trebuie exagerat.Inainte de a-i folosi ,la iarna ii vom pune la desarat.
Gata reteta si borcanele sunt deja in camara.
Pofta buna ...mai la iarna!!!!!