Gaina prajita ( metoda rapida)

de anisoara in Pui, 18 Iun 2010 | 21260 vizualizari

 

Astazi am prajit 4 pui de 1kg-1.2 kg fiecare. I-am prajit dupa o metoda foarte rapida si reusita ( cca 15 minute fiecare ) si am hotarat, sa expun reteta pe blog pentru a va fi de folos in cazuri exceptionale. Pozele sunt facute la repezeala , noaptea , dar sper sa vedeti si sa intelegi rezultatul finit.

 

INGREDIENTE

  • gaina de 1kg-1.2 kg
  • ulei 80-100 ml
  • sare
  • piper negru
  • frunza de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 de ceapa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaina prajita ( metoda rapida):

Gaina se spala si se curata bine,si se inlatura toate maruntaiele  si grasimea din ea.. Cu un cutit ascutit se taie ( se despica ) pieptul in jumatate, de-a lungul lui. Tigaia cu ulei se incinge bine . Se pune in tigaie gaina cu spatele in jos. Deasupra ei se pune o farfurie plata si pe farfurie se adauga o greutate de 5-6 kg. In cazul de fata, am pus un ceaun cu apa. Se prajeste la foc maxim timp de 4-5 minute . Se scoate cu atentie platoul de deasupra si cu o lopatica de lemn se intoarce gaina pe cealata parte. Se pune platoul la loc si se prajeste inca 3-4 minute. Se condimenteaza dupa gust . Se intoarce din nou cu spatele in jos, si inainte de a pune platoul se toarna 80 ml de apa calduta amestecata cu 2 catei de usturoi pisat si se adauga frunza de dafin. Se pùne platoul deasupra si se prajeste -innabusa in acest sos primit. Apa se evapora, dar gaina isi trage mirosurile si sare de la mirodenii. Totul dureaza nu mai mult de 4 minute. Si gata .

Sfaturi :

1. Sa nu marinati sau sa ungeti cu smantana, mustar etc inainte de a o praji. Pentru ca se va innegri in timpul prajitului.

2. Daca aveti gaina mai mare de 1.5 kg , atunci procedati in urmatorul fel. Se taie de-a lungul pieptului si se inlatura/se scoate fileul de piept de gaina. Adica prajiti gaina fara carne din piept. Pe el o sa-l folosit la alte mancaruri.

3. Pe durata prajirii gainii, focul sa fie mereu la maxim .

4. Daca prajiti mai multe gaini, e necesar sa schimbati uleiul  dupa prajirea a 2 gaini, sa spalati tigaia  si sa procedarti din nou , cum este descris mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina prajita ( metoda rapida)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut