Asadar, avem aripioare…cum le pregatim RAPID, altfel decat la cuptor sau in mancarurile clasice?..si m-a lovit inspiratia..cu paste!:))..desi cred ca nu e o revelatie pentru multi:)).
Dupa ce se curata si se taie aripioarele in jumatati (mai putin varful aripii care se arunca), le inabusim intr-o tigaie teflonata, cu putin ulei de masline stins cu cateva linguri de apa, cam 10 minute. Apoi adaugam in tigaie ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat jullien, subtire, si acoperim cu capac pret de cateva minute.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam rosiile cubulete, pasta de rosii si cam 2 cani cu apa. Sa nu scapam din vedere ca pastele vor trage din sos,deci acesta trebuie sa fie din belsug, pentru a nu deveni pastele uscate…Dupa ce da in clocot, adaugam usturoiul pisat, cimbu, sare, piper si condimente ptr. pui, apoi lasam sa fierba 10-15 min. (ei bine, abia in faza asta m-am gandit sa fac poze:) uitati ce culoare frumoasa are sosul aburind, va garantez ca mirosea delicios:))).
Intre timp, punem la fiert apa cu o lingurita de sare, cand clocoteste, adaugam fusilli, pe care le fierbem al dente, conform timpului mentionat pe cutie!
Amestecam pastele cu sosul intr-un bol, le acoperim 10 minute, pentru a trage pastele toate aromele.
Au iesit yaaamiii, a mancat sotul meu 2 portii rapid:))