Fursecuri "Tablă de Șah"

de elucubratiiculinare in Prajituri, 20 Ian 2013 | 4040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt,
  • 100 g zahăr pudră,
  • 1 lingură esență vanilie
  • 250 g făină + 3 linguri,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 ou.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Tablă de Șah":

Se amestecă bine untul cu zahărul pudră. Se adaugă sarea și esența de vanilie și se amestecă bine în continuare. Adăugăm treptat făina și amestecăm până la omogenizare. Se împarte aluatul în două părți egale. Într-una din părți adăugăm 3 linguri cacao, iar în cealaltă 3 linguri de făină. Se amestecă bine aluaturile până la omogenizare. Se răstoarnă pe rând aluaturile pe o suprafață plană și se frământă cu mâna 2-3 minute.

Așezăm aluatul cu cacao în două foi de plastic destul de mari (aprox. 30 cm x30 cm), iar cu un sucitor întindem aluatul într-un pătrat de aprox 22.5 cm. Folosind o riglă și un cuțit tăiem 9 fâșii de 2.5 cm. Procedăm la fel și cu aluatul alb. Luăm altă folie de plastic și o ungem cu puțin ulei. Batem bine oul într-un castronel. Începem aranjarea fâșiilor de aluat.

Luăm 3 fășii - 2 albe și una negră pe care le punem una lângă alta alternând culorile. Acestea se ung cu ou. Deasupra lor aranjăm 2 fâșii negre și un albă pe care le aranjăm în așa fel încât sub alb să avem negru și sub negru să avem alb. Le ungem și pe acestea cu ou. Continuăm până la terminarea tuturor fâșiilor de aluat. Se învelește bine cu folie. Se trece ușor pe un blat de lemn mai mic și se dă la congelator pentru 30 minute. Încălzim cuptorul la 190 grade C. Pregătim 2 tăvi pe care le tapetăm cu hârtie pergament. Cu un cuțit foarte ascuțit se taie ruloul pregătit în fâșii de 1/2 cm. Se aranjează în tavă și se dau la cuptor pentru 12-15 minute.

Se vor lăsa să se răcească în tavă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Tablă de Șah"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata