Se amestecă bine untul cu zahărul pudră. Se adaugă sarea și esența de vanilie și se amestecă bine în continuare. Adăugăm treptat făina și amestecăm până la omogenizare. Se împarte aluatul în două părți egale. Într-una din părți adăugăm 3 linguri cacao, iar în cealaltă 3 linguri de făină. Se amestecă bine aluaturile până la omogenizare. Se răstoarnă pe rând aluaturile pe o suprafață plană și se frământă cu mâna 2-3 minute.
Așezăm aluatul cu cacao în două foi de plastic destul de mari (aprox. 30 cm x30 cm), iar cu un sucitor întindem aluatul într-un pătrat de aprox 22.5 cm. Folosind o riglă și un cuțit tăiem 9 fâșii de 2.5 cm. Procedăm la fel și cu aluatul alb. Luăm altă folie de plastic și o ungem cu puțin ulei. Batem bine oul într-un castronel. Începem aranjarea fâșiilor de aluat.
Luăm 3 fășii - 2 albe și una negră pe care le punem una lângă alta alternând culorile. Acestea se ung cu ou. Deasupra lor aranjăm 2 fâșii negre și un albă pe care le aranjăm în așa fel încât sub alb să avem negru și sub negru să avem alb. Le ungem și pe acestea cu ou. Continuăm până la terminarea tuturor fâșiilor de aluat. Se învelește bine cu folie. Se trece ușor pe un blat de lemn mai mic și se dă la congelator pentru 30 minute. Încălzim cuptorul la 190 grade C. Pregătim 2 tăvi pe care le tapetăm cu hârtie pergament. Cu un cuțit foarte ascuțit se taie ruloul pregătit în fâșii de 1/2 cm. Se aranjează în tavă și se dau la cuptor pentru 12-15 minute.
Se vor lăsa să se răcească în tavă.