Este reteta lui Anca,postavaru..http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-cu-nuca-si-vanilie-13108.html ..sunt foarte delicioase,asa ca merita sa le faceti..multumesc Anca...o sa le mai fac cu siguranta!!!am modificat putin reteta...
Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei.
amestecam margarina cu untura.
punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc.
apoi adaugam ouale si mixam in continuare.
incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala.
la urma punem faina,treptat.
va rezulta un aluat molicel,dar nu va speriati ca se modeleaza foarte bine si nu se lipeste de maini.
luam o tava o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt,sau nu.
rupem bucatele mici de aluat si facem bile,putin mai maricele.
facem o gaura in mijlocul bilelor si punem cu o lingurita gem.
le asezam in tava.
dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita.
lasam acolo fursecurile pana se auresc putin.
apoi le scotem ,le lasam sa se racoreasca si le tavalim prin zahar pudra.
eu am facut o tava cu gem si o tava le-am facut in forma de potcoava.
pofta buna!