Fursecuri cu ovaz

de Criss in Dulciuri, 23 Ian 2014 | 3848 vizualizari

 

Aceste fursecuri le-am facut anul trecut insa n-am vrut sa o postez pentru ca nu mi-au placut pozele. Dar cum m-am apucat sa fac curatenie prin calculator, am adunat intr-un fisier toate restantele de postat. Prajituri, placinte, fursecuri care au ramas nepostate tocmai din acest motiv. Poze urate. :) Dar am sa refac cu siguranta retetele si am sa schimb pozele cu prima ocazie.
Aceste fursecuri absolut delicioase le-am gasit pe blogul Codrutei, "Apa, faina, sare" si mi s-au parut interesante si sanatoase. Dupa ce le-am facut am constata ca sunt absolut delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 150 g unt moale, la tempertura camerei
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 110 g zahar
  • 135 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 160 g fulgi de ovaz
  • 150 g stafide
  • 80 g nuci sau alune de padure prajite si sfaramate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ovaz:

Intr-un bol se adauga untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul. Se adauga apoi oul si se bate cu mixerul inca aproximativ 1 minut. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si se amesteca cu o spatula pana se inglobeaza faina.In final se adauga scortisoara, alunele prajite si zdrobite, stafidele si fulgii de ovaz.

Se amesteca bine, se acopera vasul cu o folie sau un capac si se pune in frigider o ora. Dupa acest timp, se scoate vasul din frigider si cu o lingura sa pun gramajoare din acest aluat in tava tapetata cu hartie de copt. Nu se formeaza cu mana, pentru ca si asa aluatul e destul de dens si e bine ca fursecurile sa fie mai aerate. Eventual va ajutati de doua lingurite sa formati bile cat de cat uniforme. Se coc fursecurile 15-20 minute, la foc mic in cuptorul preincalzit. Ele se vor auri pe margini insa mijlocul trebuie sa fie mai moale. Cand sunt gata, se scoate tava si se mai lasa fursecurile cateva minute, pana se mai intaresc, apoi se scot pe un gratar. Sunt delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

anca_rm 1

24.01.2014, 08:44

o sa le incerc cu siguranta Criss, la fav cu ele

Criss 1

24.01.2014, 19:12

Multumesc dragelor. Ma bucur ca va plac, in ciuda pozelor nereusite.

diana_k 1

30.01.2014, 08:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri