Aluat:
Glazura:
Pentru decor:
//
Aluatul se face usor, amestecand toate ingredientele intr-un castron.
Faina se incorporeaza la final,in functie de marimea paharului de iaurt difera si cantitatea de faina.
Lasam aluatul framantat sa se odihneasca cca 30 minute,apoi il impartim in doua.
Intindem prima jumatate de foaie pe masa de lucru infainata, decupam fursecurile in formele dorite, le asezam apoi in tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana cand se rumenesc usor (cuptorul trebuie sa fie preincalzit, in timpul coacerii temperatura la mine a fost de 175 grade).
Procedam la fel si cu cea de-a doua foaie.
Glazura o obtinem mixand albusul la viteza mare cu un praf de sare si 200 gr. zahar pudra.La final stoarcem zeama din 1/2 lamaie, mixam pana obtinem o spuma ferma cu care vom glazura fursecurile (eu m-am ajutat de o pensula de silicon).
Decoram fursecurile dupa inspiratie cu zahar colorat si le lasam peste noapte la uscat.
Pofta buna!