Fursecuri cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 12 Oct 2013 | 4480 vizualizari

 

Va multumesc tuturor pentru urari... In semn de multumire va servesc cu acesti biscuiti fragezi.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr. unt
  • 380 - 400 gr. faina alba
  • 4 oua
  • 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita suc de lamaie
  • 100 gr. zahar tos
  • 200 gr. nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 20 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • cca 150 gr samburi de nuca (jumatati)
  • ciocolata alba menaj (rasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina.

Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece.

Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam floricele pe care le asezam pe hartie de copt in tava, le coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor.

Incalzim frisca lichida intro craticioara, rupem ciocolata, o adaugam in frisca si amestecam pana obtinem o glazura omogena.

Cu aceasta glazura ungem fursecurile folosind pensula de silicon.

Peste fiecare floricica asezam cate un sambure de nuca iar la final presaram ciocolata alba rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de fursecuri cu untura si smantana, ideale pentru sarbatori