Fursecuri cu martipan si fistic

de MyFancyCake in Prajituri, 27 Dec 2011 | 3148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina,
  • 75 gr unt,
  • 1 ou,
  • 100 gr zahar,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • coaja rasa de la o portocale,
  • 250 gr martipan,
  • 50 gr fistic neprajit si macinat,
  • 2 albusuri
  • Reteta de martipan o gasesti aici: http://www.myfancycake.com/2011/12/martipan.html
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu martipan si fistic:

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la frigider 1 ora.

In acest timp pregatim umplutura: framantam martipanul cu albusurile de ou si cu fisticul. Intindem o foaie groasa de 30 mm si intindem umplutura, apoi rulam. Lasam rulada la rece de seara pana dimineata apoi o taiem felii. Coacem fursecurile la 170 grade Celsius timp de 30 minute sau pana obtine o culoare aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu martipan si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Briose cu banana si ciocolata