Fursecuri cu lamaie

de CameliaR in Dulciuri, 15 Noi 2016 | 5686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 260 g faina
  • 100 g unt moale
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 30 ml suc de lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic de zahar pudra (pentru tavalit)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Intr-un bol, punem untul moale, zaharul si coaja de lamaie. Mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam pana il incorporam perfect in crema de unt.  Intr-un vas amestecam faina, praful de copt si praful de sare. Le cernem o singura data.  Incorporam treptat faina in crema de unt si mixam pana se omogenizeaza perfect. La sfarsit, adaugam sucul de lamaie si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Invelim aluatul in folie alimentara si il punem in congelator pentru 30 de minute. Scoatem aluatul din congelator (dupa ce au trecut cele 30 de minute) si formam biscuiti de marimea unei nuci. Ii bagam la frigider pentru 10 minute. Scoatem biscuitii din frigider si ii tavalim prin zaharul pudra. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezaam biscuitii, lasand o distanta de 2-3 cm intre ei. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 10 minute sau pana cand se formeaza mici crapaturi la suprafata biscuitilor.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)