Fursecuri cu lamaie

de Rocsi in Dulciuri, 14 Oct 2014 | 9760 vizualizari

 

Incepem saptamana cu ceva dulce, si anume, niste fursecuri bune, aromate si usor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr untura
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lamaie
  • 2 linguri fulgi de ciocolata alba
  • 400 gr faina
  • un praf de sare
  • zahar pudra
Portii: 55
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Intr-un bol punem untura, oul, zaharul, un praf de sare si le mixam spuma.

Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de la toata lamaia si zeama de la jumatate din lamaie.

Incorporam fulgii de ciocolata, apoi cernem faina, o punem treptat, timp in care framantam cu mana, pana obtinem una aluat nelipicios si usor de modelat.

Tapetam cu hartie de copt o tava de aragaz.

Rupem bucatele mici din aluat, formam bilute si le asezam in tava.

Incingem cuptorul si reglam o temperatura potrivita.

Cand le terminam pe toate, introducem tava in cuptorul incins, cat sa prinda fursecurile o usoara culoare aurie.

Le scoatem cand sunt gata si fierbinti, le tavalim prin zahar pudra.

Se patreaza intr-o cutie inchisa ermetic.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Rocsi 1

17.10.2014, 22:01

Multumesc Xana...

Raisha 1

24.01.2015, 22:52

Foarte bune ! Tocmai am mancat cateva facute de mine

Rocsi 1

25.01.2015, 10:21

Am vazut ca ai fursecuri cu lamaie asa ca vin sa servesc cateva la tine

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada