O alta sugestie pentru zilele de Sarbatori! Tot din cartea de retete a Laurei Sava m-am inspirat!!!
1.Frecam mai intai untul cu zaharul , apoi adaugam ciocolata topita in prealabil ( la bain-marie) si usor racita.
2. Frecam totul bine , iar ulterior acestui pas turnam si cele 2 lingurite de ness dizolvate ( in apa sau lapte fierbinte).
3.Peste vom adauga faina cernuta, maestecata cu cacaoua ( cernuta si ea) si praful de copt.Vom framanta bine bine, pana ne rezulta o bila omogena de aluat.
4. Aluatul obtinut , care va avea o consistenta usor sfaramicioasa se da la frigider cca o ora.
5.Dupa ce scoatem alutul din frigider, modelam din acesta niste bilute usor ovale, cam de marimea unei boabe de fasole ( sau si mai mari cand nu mai aveti rabdare), apoi pe mijloc le trasam o linie.Ne ajutam pentru acest pas de lama cutitului sau de o scobitoare/ bat de frigaruie ( cum am facut eu).
6.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam bobitele de cafea la distante egale, apoi le punem la cuptorul care trebuie sa fie deja incalzit, ptr cca 10-12 min ( la foc mic spre mediu).