Fundite cu sunca si ciuperci

de Panacris in Farfalle, 23 Feb 2011 | 33160 vizualizari

 

Usor si gustos. Intotdeauna ai in camara o punga de paste, o cutie de ciuperci si ceva mezel.

 

INGREDIENTE

  • paste fundita (sau price model aveti) 500 GR.
  • ciuperci proaspete 500 gr. ( sau ciuperci conservate, congelate)
  • sunca afumata 250 gr. (sau pastrama de porc, sunca presata, ciloan afumat, etc.)
  • ulei de masline 100 ml
  • cascaval sau parmezan 100 gr.
  • oregano
  • sare 10 gr.
  • piper 2 gr.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fundite cu sunca si ciuperci:

Pastele se fierb in apa cu sare si un strop de ulei de masline, conform instructiunilor de pe ambalaj (al dente).

Ciupercile se curata si se taie felii subtiri. Se incinge uleiul de masline, se adauga sunca taiata cubulete si se lasa cca. 10 minute pana se rumenesc un pic.

Pastele se strecoara si se trec repede sub un jet de apa rece. Compozitia de sunca si ciuperci se combina cu pastele si se rastorna intr-un vas rezistent la caldura. Se presara cascavalul si oregano, sau chiar se amesteca in compozitie. Pastele se introduc la cuptor cca. 15 minute.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fundite cu sunca si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]