Fulia ( foul medammas )

de Doralinda in Mancaruri de post, 2 Dec 2012 | 4601 vizualizari

 

E o reteta egipteana, nu greceasca asa cum v-am obisnuit, dar tot de la soacra o stiu! E o specie de fasole, nu am vazut la noi, dar eu o cumpar in conserva. Egiptenii o mananca ca o gustare sau chiar la micul dejun, pusa in lipie arabeasca si insotita de muraturi condimentate. E o reteta foarte simpla si foarte rapida, e indicata si ca mancare de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie fulia 400gr
  • sucul de la o lamaie stoarsa
  • sare
  • piper
  • ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fulia ( foul medammas ):

Aruncam din jumatate din zeama care se afla in coserva si restul turnam intr-o craticioara si incalzim la foc mic. Cand incepe sa fiarba putin, pisam cu furculita fasolea, amestecam si punem dupa gust restul de ingrediente.

Se serveste cu ou fiert si cu lipie arabeasca, insotita de muraturi asortate picante.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Bineinteles se poate folosi si fulia proaspata, dar e mai greu de gasit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fulia ( foul medammas )" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gustare rapida de post