Fructina

de mihaelaM in Prajituri, 17 Iun 2011 | 5504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri ulei
  • 4linguri cacao
  • 2lingurite de praf de copt
  • 1cutie frisca hulala(500ml)
  • SIROP
  • 200ml apa
  • 1ceasca zahar
  • 2esente rom
  • ORNAMENT
  • caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructina:

Mai intai de toate va anunt ca ingredientele de sus sunt pt 2 foi.

Am luat 5 oua si le-am separat,am batut albusurile spuma tare,apoi am adaugat lingura cu lingura zaharul(5linguri) batand bine pana ce a devenit o spuma lucioasa. Galbenusurile le-am frecat cu 5 linguri de ulei,apoi le-am adaugat peste albusuri,mixand bine.Cand totul s-a omogenizat bine am adaugat faina(5linguri)amestecata cu o lingurita de praf de copt si cacao(2linguri).

Am uns tava de la aragaz cu ulei apoi am tapetat-o cu faina,dupa care am pus compozitia si am dat la cuptor cam 25-30min.

Am asteptat cateva minute dupa care m-am apucat de facut cealalta foaie ,deoarece eu am mai avut o tava din aceea de cuptor.Cand a fost gata prima foaie am scos-o si am bagat-o imediat pe cealalata.

Intre timp am luat frisca si am batut-o bine:))) pana s-a intarit,apoi am dat-o la frigider.

Am preparat si siropul,l-am lasat putin ca sa se raceasca apoi am adaugat esenta

Am pus prima foaie pe o tava si am insiropat-o.

Am insiropat si cealalta foaie,apoi le-am dat la frigider,aproximativ 30 min.

O foaie am lasat-o pe o tava si am adaugat peste ea jumatate din frisca,apoi am pus si cealalta foaie (atentie sa nu se rupa)si restul de frisca.

Am ornat cu felii de caise si ....gata pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]