Am facut aceste fructe trase in ciocolata de ziua nepotelului meu. Initial am vrut sa fac niste cake pops,dar m-am gandit ca fructele sunt mai fresh si mai de sezon,iar copiilor le vor placea. Asa s-a si intamplat, asa ca va impartasesc si voua ideea mea.
Am ales fructe proaspete de sezon,si cateva exotice:capsuni, banane, struguri,kiwi, mere. Am incercat su cu cateva felii de piersici din compot, scurse bine de zeama. Si ananasul merge, la fel. Boabele de struguri le-am rupt de pe ciorchine, bananele le-am taiat in patru, kiwi l-am curatat si l-am feliat. Capsunele i-am lasat intregi, iar merele le-am taiat felii dupa ce le-am scos cotorul.
Am preparat o glazura din 200 g ciocolata menaj, 50ml lapte, 4 linguri ulei. Ciocolata am topit-o pe foc cu restul ingredientelor. In glazura fierbinte am intodus fructele. Le-am scos, le-am last putin sa se scurga de surplusul de ciocolata, apoi l-em pus pe o tava sa se raceasca si sa se intareasca glazura. Deasupra am presarat cateva bomboane pentru decor colorate.
Cred ca mai simplu de glazurat este sa se puna fructele pe un gratar, deasupra unei tavi si sa se toarne glazura peste ele.
Efectul a fost nemaipomenit, copiii le-au topit dintr-o suflare.