Friptura perfecta

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 31 Mar 2016 | 4129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata 150 grame muschi de vita
  • ulei de masline
  • sare/piper
  • 1 catel usturoi
  • putin unt
  • crengute de cimbru, rozmarin sau oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura perfecta:

Se aduce bucata de carne la temperatura camerei. Se unge carnea cu ulei si se presara generos cu sare si piper. Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mare si se adauga putin ulei. 

Se adauga bucata de carne in tigaie. Se intoarce dupa un minut. Se unge cu usturoi pe partea expusa. Se intoarce dupa un minut. Se unge cu putin unt. Se intoarce dupa 1 minut. Se unge cu grasimea din tigaie folosind crengutele de cimbru. 

Se scoate pe o farfurie. Se lasa la odihnit 2 minute. Se feliaza si se transfera pe un platou.

Se adauga putin ulei de masline peste sosurile care au rezultat in farfurie, se amesteca si se adauga peste friptura.

TIPS-URI

1

In imagine, impreuna cu cartofi noi la tigaie (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-noi-la-tigaie-cu-bacon-si-salvie-76850.html) si salata simpla de inimi de salata (little gems) si creson

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura perfecta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

01.04.2016, 09:11

super buna!

AndrutzaP 1

01.04.2016, 09:30

Delicios de apetisanta!!!

Rocsi 1

01.04.2016, 20:57

Imi imaginez cat de buna poate fi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor cu salvie si cimbru