Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)

de Julie in Jamie Oliver, 29 Iul 2010 | 18964 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta rasfoind una din cartile lui Jamie Oliver. M-a atras imediat ,mai ales prin faptul ca Jamie dezvaluia secretul descoperirii celei mai bune retete cu ceapa!
Pentru a-mi satisface curiozitatea ,am intrat in bucatarie si am pus in aplicare reteta. Ma gandeam ca nu are cum sa iasa ceva atat de bun, din niste banale cepe ......Dar,am descoperit cu mirare ca produsul finit este mult mai mult decat asteptarile mele - este extraordinar!!
Jamie are mare dreptate atunci cand spune ca reteta
este " uimitoare, autentica si absolut miraculoasa . "
Trebuie incercata!
Eu nu am decat un regret : ca am facut doar 4!

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe decojite
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 4 linguri cu smantana
  • 4 linguri parmezan ras (sau orice fel de branza)
  • sare,piper
  • 4 crengute de cimbru
  • 4 felii de bacon afumat cu striuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume):

Fierbem cepele in multa apa timp de 15 min.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos,
pentru a sta drepte in tava.
Cu ajutorul unei linguri, scoatem o parte din foile interioare ale fiecarei cepe  si il tocam marunt.

Prajim apoi in o lingura cu ulei de masline, ceapa tocata impreuna cu usturoiul,
2-3 minute, pana se inmoaie.

Turnam smantana si luam de pe foc.
Amestecam si parmezanul in compozitie si asezonam cu sare si piper.

Infasuram fiecare ceapa intr-o felie de bacon pe care o prindem
cu o  crenguta de cimbru verde.
(Jamie a folosit rozmarin dar mie imi  place mai mult cimbrul
si este  si mai usor de gasit...)
Asezam cepele intr-o tava si le umplem cu sosul de ceapa tocata.

Coacem 20-25 minute in cuptorul preancalzit, pana cand cepele devin fragede.
Timpul coacerii poate fi mai mare cu 3-4 minute daca cepele sunt mai mari.

Delicios...e putin spus!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Julie 1

31.07.2010, 09:43

Joly,Corina,multumesc! CEOFIOFI cepele umplute sunt delicioase! Jamie are numai retete deosebite!

adry88 1

08.05.2011, 11:11

-Licurici- 1

03.07.2015, 08:02

Super ideee... Eu le fac pe gratar umplute cu carne de la carnati.. Dar o sa incerc si varianta asta, imi par mai gustoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta