Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca

de Gherca Daniela in Porc, 3 Dec 2021 | 10463 vizualizari

 

Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca
O friptura frageda, usor de facut, tipic ungureasca care este foarte, foarte gustoasa si perfecta chiar si atunci cand ai musafiri!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca
  • 6 bucati de ceafa
  • piper dupa gust
  • chimen (optional)
  • 50ml ulei sau untura daca aveti
  • 2 foi de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de boia dulce
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingura sare sau dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca:

Cum se prepara Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca

Condimentam carnea cu sare si piper pe ambele parti, apoi o prajim intr-o tigaie incinsa cu ulei sau untura pana se rumeneste frumos pe fiecare parte. Dupa ce s-a rumenit frumos, adaugam dafinul, usturoiul pisat, amestecam circa un minut, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea. Lasam sa fiarba pana scade tot lichidul din tigaie la foc mediu acoperit cu capac. Apoi adaugam boiaua si amestecam bine, pe urma smanatana, amestecam din nou pana se patrunde printre toate bucatile de carne si putem opri focul.

Se serveste cu ce va place, merge cu orice garnitura...noi am preferat legume soté si o salata. Recomandam si friptura de rata

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de porc la tigaie reteta ungureasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

05.12.2021, 09:33

Ce gustoasa trebuie sa fie!

oanapl 1

09.12.2021, 17:09

Delicioasă!

Caty 1

25.06.2022, 07:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum sa gatesti purcel la protap – Reteta traditionala si sfaturi utile pentru un gust desavarsit