Friptură din felie de pulpă de porc

de diaconta in Porc, 1 Ian 2013 | 9001 vizualizari

 

Grozavă iese friptura din felia de pulpă de porc,sau „capacul” de la pulpă cum i se mai spune.Atât de fragedă că dacă nu aş avea mustrări de conştiinţă aş putea s-o dau gata de una singură.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc felie pulpa de porc cu os(1 kg)
  • Sare,piper,boia
  • Pudra de ghimbir
  • Mustar
  • Usturoi
  • Rozmarin proaspat
  • Ulei
  • Ceapa uscata
  • 100 ml vin rosu
  • Suc de portocala
  • Morcovi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură din felie de pulpă de porc:

Am condimentat carnea cu sare,piper si boia si am lasat-o la rece pâna a doua zi.

A doua zi am prajit carnea într-o tigaie pe ambele parti,fara s-o înţep cu furculiţa,am întors-o cu o lingura de lemn.

Am transferat-o apoi într-un vas de ceramica,am facut un amestec din mustar,ulei ,boia,pudra de ghimbir si usturoiul zdrobit.

Am uns deasupra carnea cu acest amestec.

Am pus  ceapa taiata felii si morcovul taiat peste carne,vinul,sucul de portocala,putina apa si rozmarinul.

Am acoperit cu folie si am lasat la cuptor o ora.spre final scoatem folia si lasam sa se rumeneasca frumos.Am mai stropit din când în când cu lichid ca sa nu se arda.

Am servit cu piure de cartofi si moare de varză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură din felie de pulpă de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

diaconta 1

07.01.2013, 09:14

Multumesc Sebi

mihaelar63 1

10.01.2013, 15:57

Inca nu esti iremediabil pierduta daca mai ai mustrari . Si noi nu ne pierdem speranta , avem sanse vreodata sa gustam

diaconta 1

10.01.2013, 22:02

Mihaela))) sper ca nu m-am pierdut de tot.
Ma pregatesc de putina dieta asa ca ma cam mustra constiinta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]