Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie

de Gherca Daniela in Porc, 22 Sep 2014 | 7361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 bucati de carne de porc mai slaba
  • 3 linguri ulei
  • 2 morcovi medii
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ceapa mica
  • Un sfert de ardei rosu
  • Un pahar de vin rosu
  • 2-3 foi de dafin
  • piper boabe
  • sare
  • piper
  • boia dulce si iute
  • bulion
  • apa
  • Pentru garnitura:
  • 5 cartofi medii
  • sare
  • boia dulce si iute
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie:

Carnea o condimentam cu sare, piper, boia dulce si iute pe ambele parti si o prajim cateva minute in tigaie cu cele 3 linguri de ulei. Intr-un ceaun am pus legumele taiate fasii mai mari iar ceapa in 4 , am pus carnea (prajita foarte putin), paharul cu vin, apa cat sa acopere totul, foile de dafin, piperul boabe si 2 linguri de bulion, apoi am dat la fiert cat sa scada aproape toata zeama ( daca mai trebuie apa mai punem intre timp). Carnea este gata cand este frageda.

Garnitura: Cartofii i-am taiat cubulete mai mici, i-am condimentat cu sare si boia, apoi intr-o tigaie am pus uleiul si am prajit cartofii pana au devenit aurii.

Am servit alaturi de salata de andive cu rosii si morcovel fiert in zeama de la friptura.

Pofta buna!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit si friptura asortata cu bere