Friptura de vitel la Multicooker

de Merisor in Vita, 6 Noi 2013 | 14482 vizualizari

 

Carnea de vita/vitel se prepara mai greoi in mod normal, dar multicookerul i-a venit de hac.
Adevarul este ca nu stim niciodata ce carne cumparam, cat de fraged este vitelul si cat timp este necesar pentru preparare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari
  • 4 morcovi
  • amestec de condimente pentru friptura
  • 3 foi de dafin
  • 200 ml vin rosu
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel la Multicooker:

Feliem carnea de vitel si batem feliile putin cu ciocanul de snitele, api le saram si condimentam( eu am avut condimente pentru barbeque).

Taiem ceapa solzisori, iar morcovul il feliem pe rotund.

Punem ulei in vasul de la multikooker si selectam programul FRY pentru 20 de minute.

Apasam START, lasam uleiul cateva minute sa se incinda apoi adaugam carnea si o prajim pe toate partile, intorcand-o cu spatula din dotare. Can este colorata suficient, o scoatem din vas si adaugam ceapa.

Prajim ceapa 5- 6 minute, apoi adaugam morcovul, asezam carnea deasupra, adaugam foile de dafin si vinul.

Selectam programul STEW pentru 2 ore, inchidem capacul si apasam butonul START.

Dupa expirarea timpului, am scurs din lichidul care s-a format, si am mai lasat friptura 10 minute pe programul FRY cu capacul deschis, pentru a se rumeni mai bine.

A iesit foarte frageda, astfel incat a trebuit sa umblu cu grija cu ea pentru ca se rupea.

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga catre finalul prepararii,1-2 rosii sau 2-3 linguri de ketchup.

2

Timpul de preparare depinde de fragezimea carnii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Osso Buco a la Milaneze