Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi

de mirela0911 in Pui, 6 Ian 2019 | 4114 vizualizari

 

Acest fel de mancare este cel mai des intalnit la noi pentru ca le place copiilor foarte mult, iar sosul de usturoi nu are voie sa lipseasca.

 

INGREDIENTE

  • pulpe, aripi, piept (ce doriti) de pui
  • 5 lg ulei de masline
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt boia dulce/iute
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • rozmarin
  • 1 kg cartofi rosii
  • sare, condimente pentru cartofi
  • sos de usturoi (usturoi, ulei, sare, iaurt grecesc)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi:

Bucatile de carne se spala si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie. 

Separat se amesteca uleiul cu condimentele apoi se toarna peste bucatile de carne. Se maseaza bine bucatile de carne cu aceste condimente, se pune si zocmarinul si se da la rece pentru cel putin o ora.

Se scot de la rece, se asaza intr-un vas de yena uns cu ulei, se toarna cca 50-100 ml vin sau apa, se acopera vasul si se da la cuptor. Dupa jumatate de ora se ia capacul (sau folia de auminiu daca nu are capac vasul), se stropeste carnea cu sosul din tava si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos. Se mai stropeste carnea din cand in cand cu sosul format.

Cartofii se curata, se spala si se taie in 4 sau 6 bucati in functie de marimea lor. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti, se scurg de apa si se pun intr-o tava unsa cu ulei, se presara condimentele, se stropesc cu ulei si se dau la cuptor sa se rumeneasca.

Se prepara intre timp si sosul de usturoi. Cateii de usturoi se zdrobesc se amesteca cu putina sare si 1 lg de ulei pana devine putin cremoasa (ca la maioneza). Se adauga iaurtul, se gusta si se mai sareaza daca este cazul.

Se serveste carnea alaturi de cartofi si sosul de usturoi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Carnea condimentata se poate pregati de cu seara pana a doua zi cand se va gati.

2

In loc de sos de usturoi puteti servi cu muratura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cascaval si cartofi la cuptor