Si iata ca am ajuns la reteta cu numarul .... 100 ...Cand am intrat pe Bucataras,acum cateva luni,nu m-as fi gandit niciodata sa ajung sa postez prea multe retete,in nici un caz o suta, mai ales la cat de rarut intram eu in bucatarie.Dar pentru ca am gasit aici oameni minunati,in compania carora m-am simtit bine,am ramas si am fost ispitita sa mai postez cate o reteta,ca sa-mi justific prezenta aici.Va multumesc ca ati apreciat ceea ce am incercat eu sa fac in materie de "bucatareala".
Carnea se spala,se taie bucati mai mari si se condimenteaza.Prunele si caisele se pun sa stea putin in vin,apoi se pun peste carne,se adauga rozmarinul,ghimbirul si se lasa la marinat pana a doua zi.
Morcovul se curata si se taie betisoare.Ceapa se curata si se taie felii mai mari.
Intr-un vas de ceramica se pune putin ulei,se aseaza un strat de ceapa si morcovi,apoi se pune carnea cu fructele,adaugand si restul de ceapa si morcov.
Se stoarce zeama de la o portocala si se completeaza cu supa de legume ,atat cat sa se acopere carnea.
Se mai poate adauga si putin vin.
Vasul se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru aproximativ 45 de minute,in functie de cuptorul fiecaruia.
De obicei am o reticenta in a combina carnea cu fructele,dar chiar mi-a placut rezultatul.