Friptura de porc fiarta

de Patricia Iordache in Porc, 27 Feb 2013 | 9097 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la mama mea. O gateste mereu de sarbatori si desi este foarte simpla, gustul este de neegalat.

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr. pulpa de porc;
  • - 1 l de apa fierbinte;
  • - 4-5 catei de usturoi;
  • - 1 lingura plina cu cimbru uscat;
  • - 1 paharel de vin alb (aprox. 150 ml)
  • - putin ulei;
  • - sare si piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc fiarta:

Punem apa la incalzit. Taiem carnea bucati cat palma (nu palma de barbat ;) si le batem putin fara sa le rupem. Intr-o tigaie cu putin ulei rumenim carnita vreo 10 minute pe ambele parti apoi turnam totul (inclusiv uleiul) peste apa fiarta care trebuie sa acopere carnea dar nu foarte mult. Adaugam sare, piper si lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam cimbrul si vinul si mai lasam pe foc inca 20 minute pana se fragezeste carnea. Oprim focul, adaugam cateii de usturoi pisati (putem opri si cateva feliute pentru aspect), amestecam bine si asteptam sa se raceasca ca sa papam.  

Eu am facut o garnitura de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc fiarta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la gratar cu broccoli si sos avgolemono