Friptura de porc cu legume

de anamaria33 in Porc, 18 Oct 2015 | 3099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg umar de porc cu os si soric (eu le-am cumparat deja taiat in patru bucati 2 kg/4)
  • 3 radacini de patrunjel
  • 6-7 morcovi
  • 1 gulie
  • 1 telina mica
  • boia, sare, piper, chimen
  • putin ulei
  • pasta de cartofi ( cartofi-> piure de cartofi)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu legume:

Se amesteca condimentele (boia, sare, piper, fara chimen).

Carnea se spala, se usuca si se condimenteaza bine cu condimentele amestecate.

Se curata legumele, se spala si se taie in bucati marisoare.

Se pune intr-o tigaie putin ulei la incins dupa care pentru scurt timp prajim carnea pe fiecare parte.  Apoi , carnea se pune intr-o oala pt a putea fi bagata la cuptor.

Se adauga putina apa (3 cm inaltime in oala) legumele si intr-un saculet pt ceai se pun semintele de chimen si se pune in oala in apa.

Se pune capacul oalei si se baga la cuptor la 200 C° pentru aprox. 2,5-3 ore.

Din pasta de cartofi ( 1 kg) se prepara patru galuste rotunde pe care le introducem in apa cu putina sare. apa trebuie sa fiarba cand galustele sunt introduse. Se lasa sa fiarba pentru 2-3 minute dupa care se stinge focul si se lasa in apa pt inca 20 de minute apoi se pot servi.

Daca nu aveti  posibilitatea de a cumpara pasta de cartofi se poate servi si cu piure de cartofi.

TIPS-URI

1

in ultima jumatate de ora in care carnea este la cuptor, se ia capacul de la oala si se lasa asa pentru ca soricul sa se faca crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu praz si ardei copt