Se amesteca condimentele (boia, sare, piper, fara chimen).
Carnea se spala, se usuca si se condimenteaza bine cu condimentele amestecate.
Se curata legumele, se spala si se taie in bucati marisoare.
Se pune intr-o tigaie putin ulei la incins dupa care pentru scurt timp prajim carnea pe fiecare parte. Apoi , carnea se pune intr-o oala pt a putea fi bagata la cuptor.
Se adauga putina apa (3 cm inaltime in oala) legumele si intr-un saculet pt ceai se pun semintele de chimen si se pune in oala in apa.
Se pune capacul oalei si se baga la cuptor la 200 C° pentru aprox. 2,5-3 ore.
Din pasta de cartofi ( 1 kg) se prepara patru galuste rotunde pe care le introducem in apa cu putina sare. apa trebuie sa fiarba cand galustele sunt introduse. Se lasa sa fiarba pentru 2-3 minute dupa care se stinge focul si se lasa in apa pt inca 20 de minute apoi se pot servi.
Daca nu aveti posibilitatea de a cumpara pasta de cartofi se poate servi si cu piure de cartofi.
1
in ultima jumatate de ora in care carnea este la cuptor, se ia capacul de la oala si se lasa asa pentru ca soricul sa se faca crocant.