Friptura de miel la tava

de Oana in Oaie, 19 Apr 2009 | 57713 vizualizari

 

Carnea de miel am pregatit-o cu o zi inainte, pentru ca trebuie sa stea intr-o marinata 24 ore pentru a iesi o friptura de miel frageda. M-am inspirat din sosurile postate de Bucataras si am facut eu o combinatie.

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • 150 ml ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o legatura de patrunjel verde
  • o capatana de usturoi
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • crengute proaspete de cimbru si menta
  • o cana suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la tava:

Pulpa de miel se curata foarte bine de pielite si grasime. Eu am dezosat pulpa, apoi am asezat-o intr-un vas mai adanc.

Separat, se prepara sosul in care se va marina carnea. In vasul de la blender am pus toate ingredientele, mai putin cimbrul si menta (si sucul de rosii )si am mixat pana s-a facut crema.

Sosul l-am turnat peste carnea de miel si am uns-o bine pe toate partile, apoi am pus crengutele spalate de cimbru si menta. Am pus un capac si vasul e acum la frigider, pana maine

Continuarea, maine, dupa ce voi scoate pulpa din cuptor 
.................................................................................................................

Atat! Friptura de miel este gata! este absolut delicioasa! asta doar din privit, ca inca n-am gustat din ea, dar miroase de nu se poate!!

Am pus carnea intr-un vas de iena, am adaugat o cana cu apa si am acoperit-o cu folie de aluminiu.
Friptura de miel a stat cam 30 de minute la cuptor, la foc potrivit, apoi am adaugat o cana cu suc de rosii si am mai lasat-o vreo 10 minute.
Excelenta friptura de miel pentru Pasti!

TIPS-URI

1

Friptura de miel se serveste acompaniata de cartofi natur, salata verde si un vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu oregano si menta