Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare si goji(Zepter)

de Sidy in Curcan, 15 Dec 2012 | 4586 vizualizari

 

Mai este doar putin pana la Craciun. Si voi face meniul ,pe baza de carne din curcan.
Asa ca am preparat acum, sa vad cum iese, curcan in sos de vin , care este cea mai gustoasa friptura pe care am mancat-o pana acum.Si am preparato in vasele Zepter , fara pic de grasime.
Foarte gustos , dar mai ales sanatos....

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de curcan
  • 300 ml vin
  • 3-4 linguri sos Worcester
  • 100 g merisoare
  • 100 g goji
  • 20 g unt
  • un varf cutit ardei iute macinat
  • 1 lingurita rasa piper macinat
  • 2-3 linguri miere
  • 1 lingurita vegeta bio
  • 2-3 linguri zeama de grephfruit rosu
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare si goji(Zepter):

Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam pielita, apoi o facem cu piper si cu vegeta bio. Adaugam 2 linguri de sos Worcester, apoi dam carnea la rece pentru cel putin o ora.

Intre timp preparam chutney-ul de merisoaresi goji.Punem intr-un vas Zepter foarte putin unt si asteptam sa se topeasca, apoi adaugam merisoarele, goji,mierea, piperul, ardeiul iute si la sfarsit vinul (150 ml). Amestecam si acoperim apoi, lasand sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute.Din vinul la fierbere se prepara o reductie de vin ,apoi marim focul si se fierbe  pana lichidul capata consistenta unui sirop.Adaugam zeama de grephfruit si  gata chutney-ul...

Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas carnea  nesarata .Reducem focul la cat de mic se poate.

La inceput carnea se va lipi de fund, dar daca o lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singura, deoarece i s-au inchis porii,Dupa aceea , puteti sa intoarceti carnea si sa o frigeti pe toate partile.

Adaugam vinul ramas si lasam sa dea in clocot la foc potrivit, cam 15-20 de minute, apoi stingem focul si lasam vasul Zepter pe plita cu inductie.( ea continua sa fie calda)

Cand toate sunt gata preparate , servim friptura alaturi de piureul de cartofi si chutney-ul de merisoare.Eu am presarat si cateva bobite de rodie deasupra.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare si goji(Zepter)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
File de curcan cu sos de ciuperci