Friptura de curcan cu vin la tava

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 16 Mai 2010 | 11518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • .1,5 kg carne de curcan
  • .3-4 fire de ceapa
  • .3-4 catei de usturoi
  • .2 rosii
  • .2 ardei grasi
  • .1 pastarnac
  • .1/2 lamaie
  • .150 ml vin alb
  • .ulei de masline
  • .oregano
  • .sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu vin la tava:

Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare  si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa aceea carnea se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano .Se aseaza intr-o tava in care am pus putina apa ,vinul, foile de dafin, frunzela de ceapa rupte in 3-4 bucati,usturoiul taiat, ardeiul taiat si el fasiute, rosiile taiate rondele,feliile de lamaie,fisiile  de pastarnac.Se da la cuptor si din cand in cand se stropeste cu zeama din tava. Se lasa sa se rumeneasca bine.Se scoate din cuptor ,se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.Se serveste alaturi de o garnitura si se stropeste cu sosul din tava.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu vin la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

16.05.2010, 13:44

Multumesc,Silvioara!

nadina73 1

16.05.2010, 17:12

si eu vreau ,mi-ai pus deoparte madioto?ca eu am pus 5 furculite

Bucataras Medi 1

16.05.2010, 17:49

am pus Nadina................nu stiam ce este cu tine de nu mai sosesti la masa..................multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mititei sau Mici de casa la tigaie