Friptura 3 R

de Constelatialeu in Porc, 8 Mai 2016 | 5500 vizualizari

 

Exact, 3 R, recuperare, refolosire, reconditionare....ca mi-a ramas ceva carnita dintr-un jambon de 2,5 kg pregatit la cuptor, la foc lent cca 5 ore.....si cum n-am mancat tot doar nu era sa arunc bunatate de carne...

 

INGREDIENTE

  • cca 700 g bucati de jambon pregatit la cuptor
  • 120 g usturoi verde
  • 2 lingurite de mustar cu bobite
  • 1 cutie de 400 g cu rosii in bulion
  • 1 pahar cu suc de rosii
  • condimente cu sare de mare si verdeturi de Provance
  • 100 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura 3 R:

Din bucata de jambon ramasa am taiat bucatele mai mici. Separat am curatat, spalat si taiat usturoiul verde. Intr-un castron am scos rosiile din conserva, le-am taiat mai mici, am adaugat condimentele cu sarea si mustarul si am omogenizat. Punem pe foc o tigaie, lasam sa se incinga , punem uleiul apoi usturoiul, calim cca 5 min, apoi adaugam amestecul de rosii mustar si condimente, amestecam bine si lasam cca 10 min la foc mic.

Apoi rasturnam continutul din tigaie intr-un vas de lut, apoi asezam bucatelele de jambon si turnam sucul de rosii. Dam vasul la cuptor cca 1 ora la foc mic. Servim cu mamaliguta, pot sa spun ca a iesit tare delicioasa chestia asta 3R....:D daca vreti sa ma contraziceti, aveti liber intre orele 24-5 ca atunci dorm si nu va aud....:)))))))))))))))))))

TIPS-URI

1

daca vi s epar rosiile mai acrisoare adaugati un pic de zahar....

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura 3 R" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra