Ciupercile se spala bine cu apa rece, se freaca cu un prosop de hartie ca sa se usuce. Apoi se indeparteaza piciorusele, iar daca este nevoie, se mai spala inca o data. Rosia se taie in mai multe felii. Ardeiul in cubulete, daca se poate. Dupa ce se s-au spalat si uscat ciupercile se stroepsc cu ulei, se sareaza, se infig in tepusele pentru frigarui, dupa care, alternativ, se adauga restul de legume, taiate ca atare.
Se tin pe gratar, pana ce ciupercile, dar si restul de legume incep sa devina mici, sa mai piarda din apa, totusi nu sa se arda, si sa isi schimbe culoarea. De asemenea, cat timp sunt pe gratar, frigaruile se mai intorc de cateva ori.
Frigaruile vegetariene se pot servi ca si aperitiv ori impreuna cu ceva mai consistent, dar, in general, ele se pot servi inainte de masa.
Pofta buna sa aveti!
P.S Ingredientele le-am calculat pentru 2 frigarui, adica cat ar intra pe 2 betisoare. 1 frigaruie inseamand o portie.