Frigarui la cuptor

de anca_rm in Pui, 8 Apr 2014 | 3785 vizualizari

 

Bune, gustoase si sanatoase frigaruile se pot prepara si in casa nu numai pe gratar . Eu le-am facut asa:

 

INGREDIENTE

  • -1 bucata piept de pui
  • -0.5 kg ciuperci cat mai mici
  • -3 cepe
  • -1 ardei galben sau rosu
  • -zeama de la o lamiae
  • -2 linguri ulei masline
  • -sare
  • -piper
  • Pt sos :
  • -150 ml iaurt grecesc sau smantana
  • -1 usturoi
  • Extra : bete de bambus pentru frigarui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui la cuptor:

Pieptul de pui il spalam cu apa rece si il taiem cubulete , mai groase . Il asezonam cu sare , piper si alte arome (eu am folosit ierburi de provence) , si ulei de masline . Il amestecam bine de tot si il lasam sa stea cel putin o jumate de ora.

In acest timp curatam ceapa si o taiem in 4 sau in mai multe daca este o ceapa mare . Ardeiul il taiem patratele . Curatam si ciupercutele si le rupem coditele .

Cand toate sunt pregatite incepem sa punem pe betele de bambus ingredientele : ciuperci, pui, ceapa, ardei, pui, ciuperci ……pana cand se umple batul . Ordinea in care le asezam pe frigaruie este aleatorie . Trebuie sa lasam in ambele capete ale batului de frigaruie cam 2 cm liber ca s ail putem aseza pe peretii tavii.

Dupa ce am format toate frigaruile le stropim cu zeama de lamiae si cu ulei de masline , si le asezam pe peretii unei tavi ca in imaginea urmatoare.

Dam tava la cuptorul preincalzit cam 30 minute (nu trebuie mai mult, poate chiar mai putin …dar asta este in functie de cat de mari taiati bucatile de carne ) la 180 grade.

Facem sosul din usturoi zdrobit , frecat bine cu putina sare si peste adaugam iaurtul sau smantana .

Se servesc calde .:) cu mujdei , salata sau alte sosuri 

TIPS-URI

1

aveti nevoie de o tava de cuptor pe care sa se spijine capetel betelor de frigarui

2

puteti folosi si altceva decat ceea ce am pus eu

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Anett 1

08.04.2014, 18:48

Rocsi 1

08.04.2014, 20:03

Buneee

Bunica 1

08.04.2014, 20:10

E ,la o frigaruie parca m-as baga si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crochete de pui