Frigarui din legume si carne de porc

de FlaviaD in Cook and smile, 30 Aug 2013 | 14457 vizualizari

 

Cand aveti pofta de ceva nou si doriti sa va rasfatati putin, incercati frigarui pregatite la tava, in cuptor. Se fac usor, sunt senzationale si va mai si distrati insirand legume pe tepusa. Sunt minunate sa le faci la gratar sau daca ai copii, sa-i pui pe ei sa le asambleze. Eu n-am fost nici la gratar si nici copii n-am, insa m-am amuzat teribil facand la frigarui :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc fara os
  • 200 g ciuperci Champignon
  • 3 zucchini
  • 3 cepe medii
  • 3 ardei capia
  • 1 lamaie
  • ulei pentru uns tava
  • mirodenii (piper alb, chilli, busuioc, maghiran, sare)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui din legume si carne de porc:

Pentru inceput am luat o bucata de carne de porc, pulpa fara os am avut eu, si am sectionat felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi am taiat cu cutitul cuburi din fiecare felie iarasi cam de 1 centimetru. Ca sa fie carnea frageda si gustoasa, am lasat cubuletele de carne la marinat in zeama stoarsa de la o lamaie, impreuna cu mirodenii. Pentru marinada am folosit busuioc proaspat uscat, maghiran, mult chilli, piper alb si sare. Desigur, daca nu gustati mancarurile picante, atunci puneti in loc de chilli boia dulce. Am lasat carnea la marinat o ora si am dat la frigider in timpul acesta.

Intre timp am pregatit legumele ce aveau sa stea mandre pe tepusa alaturi de carnea de porc marinata. Am ales pentru frigaruile mele dovlecei zucchini, ardei capia, ciuperci Champignon si nu se putea sa lipseasca ceapa. Dovleceii si ardeiul capia i-am taiat cubulete, ciupercilor le-am scos piciorusele, iar ceapa am taiat-o circular astfel ca am obtinut niste inele pline.

Cand am considerat ca marinada mea a fost gata, am scos carnea de la frigider si m-am apucat sa construiesc frigaruile: intr-o o tepusa am infipt un cubulet de dovlecel, apoi un patratel de ardei capia, urmat de o bucatica de carne, un inel de ceapa si o ciupercuta. Dupa care am repetat operatiunea pana am umplut o tepusa, iar apoi cu fiecare tepusa imparte am procedat la fel.

Dupa ce frigaruile au fost pregatite am uns tava in care urma sa le pun la cuptor cu putin ulei – din motive de sanatate, cum am mai precizat si in alte randuri, evit uleiul rafinat de floarea soarelui. Eu am folosit ulei de porumb. Am asezat frigaruile in tava si peste ele am tras un praf de sare si altul de mirodenii. Am turnat putina apa si am taiat o rosie felii rotunde pe care le-am asezat si pe ele in tava. Am dat la cuptor pentru o ora la foc mic si am scos cand carnea si legumele erau frumos rumenite.

Noi am servit alaturi de piure de cartofi facut cu patrunjel si cu sos de rosii facut in casa pe care il gasiti pe www.gatituleojoaca.net cat si aici pe site.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din legume si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui