Nu mai am ca le-am facut la"mosie"acum 3 week end-uri,cand am parcurs cel mai groaznic drum cu masina din viata mea,spre casa.Dupa ce a nins ,a inghetat,, drumul era stiiiicla si aia de la DPC nu mai apareau.A trebuit sa venim acasa....groznic,mai ales dupa ce am vazut si vreo 5 masini in sant,dar ne-a ajutau D-zeu si am ajuns cu bine.
Pentru ca stiam ca a doua zi facem frigarui,am pregatit carnea de cu seara.Am taiat-o felii cam de aceeasi marime si grosime,am pus peste :sare,piper,verdeturi a la provence,sos worcester cam3 lg.le-am amestecat f bine si am dat castronul la rece pana a doua zi.
Ceapa am curatat-o,am spalat-o si am taiat-o in 2 pe lat,ca sa ramana inelele intregi(ceapa am ales-o cea mai mica)ardeii i-am taiat bucati mai mari si am inceput asamblarea frigaruilor.
Prima data am pus ceapa sau ardei dupa care alternativ,1 buc de carne una de ardei,carne,ceapa si tot asa pana aproape se termina batul de frigaruie unde sfarsim cu ceapa sau ardei.
Se pun pe gratar(noi am facut pe cel electric pt ca afara era groaznic de frig-23 si nimeni nu a vrut sa stea afara sa faca gratarul)si se intorc des ca sa se patrunda bine carnea.
Noi am mancat frigaruile alaturi de bulz(m-am saturat de mamaliga simpla),mujdei si paine, cine a vrut.
Ptr ca a fost mujdei nimeni nu a vrut muraturi,chit ca am plina pivnita acolo.
Pofta maxima!!!