Îmi plac mult frigăruile, pentru că de fiecare dată le pot face altfel. Acum am ales să le pregătesc cu porc, cârnat, șuncă, jambon crud uscat, ciuperci și ardei. Le-am presărat cu mirodenii și au ieșit delicioase! Pentru garnitură am ales niște cartofi copți, doar câțiva, pentru că aveam deja frigăruile. Am zis că merg bine alături de ridichi roșii, usturoi verde, praz și câteva frunze de la o salată Terra Verde, care mi-a plăcut mult pentru că are rădăcini și poate fi pusă în ghiveci, e frumos colorată, dar și gustoasă.
Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii scurte, dar groase. Șunca țărănească se taie fâșii mici. Cârnatul se taie rondele.
Se trec frigăruile prin jet de apă, apoi se înșiră pe ele ingredientele de mai sus, alternându-le după plac. Se așază pe o tavă, se picură peste ele puțin ulei, mirodenii și sare după gust. Eu am folosit 2 lingurițe dintr-un mix de mirodenii pe care mi l-am pregătit singură într-un borcănel. Mi-l umplu de fiecare dată cu ce-mi place.
Se rumenesc frigăruile într-o tigaie grill, întorcându-le din când în când. O să vă ia ceva timp, pentru că nu încap multe odată, așa că transferați-le într-un vas acoperit pe măsură ce sunt gata, ca să nu se răcească până le terminați pe toate.
Între timp, se pregătește garnitura: se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se amestecă într-un vas încăpător cu uleiul, sare și mirodeniile preferate. Se răsfiră pe o tavă pregătită cu foaie de copt, se presară cașcaval ras și se dau la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenesc.
Timp de pregătire: 30 min
Timp de gătire: 1 h 10 min
Porții: 4 ( se obțin 16 frigărui)
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/frigarui-cu-porc-si-legume.html