Focaccia

de miremirc in Piine, 15 Mar 2011 | 6278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • 35 ml ulei de masline
  • Pentru uns :
  • 4 lg ulei masline
  • 4 lg aparozmarin
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia:

 Cernem faina intr-un castron mai mare, adaugam drojdia si amestecam bine de tot.

  Adaugam uleiul de masline, sarea, zaharul si apa calduta treptat, amestecand.

Framantam si daca aluatul este lipicios il lasam sa stea 15 minute apoi continuam sa framanatam; daca mai este necesar adaugam putina faina; trebuie sa obtinem un aluat elastic si moale.
Intr-o tava cu dimensiunile 30*40 cm punem ulei de masline si asezam aluatul; il intoarcem de cateva ori de pe o parte pe alta ca sa se inveleasca in ulei si il lasam la dsopit pentru 1 ora.

  Dupa ce a crescut il intindem cu mainile in tava (nu tragem de aluat ci il aplatizam doar) si facem cu degetele gropite din loc in loc; stropim cu amestecul de apa si ulei pe deasupra si presaram rozmarin proaspat.

  Lasam la crescut aluatul pentru 30 de minute, apoi il dam la cuptor pana se rumeneste.

  Facem amestecul de ulei de masline cu apa deoarece gropitele vor ramane albe comparativ cu aluatul care se va rumeni; daca ungem doar cu ulei de masline si gropitele vor fi rumenite.

  Delicioasa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi si cascaval