Foi cu miere de albine

de diaconta in Prajituri, 25 Dec 2010 | 9564 vizualizari

 

Sursa pentru prajiturica asta care nu lipseste niciodata de Sarbatori,este caietul de retete al mamei mele.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 2 linguri miere de albina
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 250-300 gr faina
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Zahar vanilat
  • Coaja si zeama de lamaie  

Pentru crema:

  • 1 plic Crema vanilie  de la Dr.Oetker
  • 1 plic Crema lamaie de la Dr.oetker
  • 100 ml frisca lichida

Pentru glazura:

  • 150 gr ciocolata menaj cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 30 gr unt
  • 1 lingura ulei

Ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi,sau 3 foi pe o tava mai mare.

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine:

Ouale se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga untul moale si mierea de albine .

Amestecul se pune cateva minute  pe baie de aburi pana cand  zaharul si untul se topesc.

Se ia de pe aburi se se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,vanilia si coaja de lamaie.

Apoi se adauga faina pana se obtine consistenta dorita.Aluatul nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea intinde foile.

Se imparte in trei sau patru parti si se coc foile pe dosul tavii,pe care in prealabil s-a pus o hartie de copt.

Timpul de coacere este in functie de cuptorul fiecaruia,aproximativ 25 de minute pentru o foaie.

 Crema:

Se prepara dupa instructiunile de pe ambalaj.Se amesteca cu frisca batuta.

Se pune intre foi.

 Glazura:

Toate ingredientele se pun pe baie de aburi pana cand ciocolata este topita complet.Apoi se pune peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (43)

diaconta 1

27.12.2010, 18:39

Kamy,asa-i e o prajitura deosebit de buna,o vreme o faceam si eu cu crema de vanilie cu unt si gem acrisor,dar mi-au placut si asa cu crema asta la rece(nu e Ole,e crema de vanilie si lamaie tot de la Dr.Oetker)e parca si mai simplu de facut

kamy 1

27.12.2010, 18:41

modificam cand imi scriai raspunsul

diaconta 1

27.12.2010, 18:51

Kamy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni